Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Ηλεκτρονική αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη

Ηλεκτρονική αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη
Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2018
Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, ανταποκρινόμενη άμεσα στην ανάγκη διευκόλυνσης των καθημερινών συναλλαγών των συνταξιούχων με τον Φορέα, θέτει από σήμερα σε λειτουργία, on line εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη. 
Η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΕΠ, από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη, και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων. 
Η on line εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι κυρίαρχος προσανατολισμός του Φορέα παραμένει η συνεχής και διαρκής βελτίωση των υπηρεσιών και των παροχών του προς τους πολίτες και η απλούστευση των διαδικασιών. ΠΡΟΣΟΧΗ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΑΜ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ(δεν επιλεγουμε ΟΠΑΔ και ΙΚΑ)και  περιφερειακή υπηρεσία επιλέγουμε ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟ (ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) -> Γενικό Λογιστήριο του Κράτους !!!              ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ

ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ Β ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
 Σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 1,(υποπαράγραφος β.4),του Ν.4093/2012 καταργήθηκαν από 1η Ιαν.2013 οι διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.2592/1998 για την χορήγηση των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα  καθώς και του επιδόματος αδείας. Σύμφωνα με τις υπ.αριθμ.2192-2196/2014 αποφάσεις  του ΣτΕ ,οι διατάξεις του ανωτέρου Ν.4093/2012 κρίθηκαν εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικές  και ανίσχυρες, εντούτοις ,μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκαν από τη Διοίκηση.ΑΙΤΟΥΜΑΙ να γίνει δεκτή η αίτησή μου,να μού αποδοθούν          οι κρατήσεις των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας από 1η Ιαν.2013 μέχρι σήμερα.και να  μου καταβάλλει η διοίκηση εφεξής τα προβλεπόμενα εν λόγω επιδόματα.ΠΡΟΣΟΧΗ!!ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ
AΠΟ ΤΗΝ 30η ΟΚΤ.2018 ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΣΑΕΜΘ: θα το απόψε κάψουμε κυρ Στέφανε...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.