Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΣΑΕΜΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΛΠ

Μετά από τηλεφωνήματα συναδέλφων - με αφορμή την πρόσφατη πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία κρίθηκε παράνομη η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επίδομα αδείας σε συνταξιούχο και στην οποία απόφαση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση,- για το αν θα πρέπει να υποβάλουμε αίτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), προκειμένου να διακοπεί η παραγραφή, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Υπάρχει απεσταλμένο στα e mail των μελών μας συνημμένο  υπόδειγμα «Αίτησης-Όχλησης» προς το ΝΣΚ, για όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση και να τη χρησιμοποιήσουν ως υπόδειγμα,εάν το αποφασίσουν.
2. Διάφοροι δικηγόροι άρχισαν να αποστέλλουν ενημερωτικά έντυπα και μηνύματα, για να κινήσουν την παραπάνω διαδικασία, καθώς και για μελλοντικές ενέργειες για «εργολαβικές αγωγές», φυσικά με το «αζημίωτο».Καθώς επίσης και κάποιες "θεσμικές" ενώσεις αποστράτων,για να στέλνουν πελατεία σε συγγενικά τους πρόσωπα-δικηγόρους παροτρύνουν τους συνάδελφους σε παρόμοιες ενέργειες!!

3. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι:
α. Η ισχύς της αίτησης δεν μπορεί να υπερβεί τους έξι (6) μήνες, ακόμα και αν δεν απαντήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου ξεκινά και πάλι η παραγραφή και δεν μπορεί να υποβληθεί νέα αίτηση.
β. Η αίτηση από μόνη της αφορά στην υπενθύμιση της απαίτησης προς την πολιτεία και χωρίς να ακολουθήσει αγωγή δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα. Δηλαδή αν κάποιος δεν προτίθεται να συνεχίσει τη διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα ή άλλων οικονομικών απαιτήσεων με αγωγή μέσω δικηγορικού γραφείου, η μόνη χρησιμότητα της Αίτησης έγκειται στην όχληση της πολιτείας.
γ. Η υποβολή της αίτησης δεν απαιτεί δικηγόρο ή κάποιο κόστος.
δ. Είναι γεγονός ότι η αθρόα υποβολή αιτήσεων προς το ΝΣΚ, είναι μοχλός πίεσης προς την πολιτεία, κάτι που έγινε και στο παρελθόν.
ε. Η διεύθυνση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι:
Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Ακαδημίας 68 και Χαρ. Τρικούπη
ΤΚ 106 78 ΑΘΗΝΑ

4. Μετά από τα παραπάνω, το κάθε μέλος μας, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, μπορεί να ενεργήσει αναλόγως.

5. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Για το Δ.Σ ΠΣΑΕΜΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.