Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Νεα επιστολή προς κ.Υπουργο Εθνικής Αμυνας για διπλές εισφορές ΙΚΑ


Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων
Εθελοντών Μακράς Θητείας
Αναγεννήσεως 184        
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα
www.emth.gr
e-mail: psaemth.gr@gmail.com
Ορεστιάδα 1  Μαρτίου  2018
ΠΡΟΣ
            Τον κ. Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
 

  Θέλουμε να σας θέσουμε για ακόμα μία φορά το θέμα με τις διπλές εισφορές των Εθελοντών Μακράς Θητείας ,το οποίο πλέον αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού από πλευράς των συναρμοδίων υπουργείων.

Το Υπ.Οικονομικών με το ΑΠ 1615/2016 -17 Φεβρ,2017 μας ενημέρωσε ότι πλέον το Υπουργείο Εργασίας,Κοιν.Αφαλισης και Αλληλεγγύης είναι  υπεύθυνο για την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας για την επίλυση του θέματος αυτού.

Όταν απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εργασίας,Κοιν.Αφαλισης και Αλληλεγγύης μετά από το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικων,αυτό μας απάντησε με το υπ.αριθμ.Φ.20021/57647/Δ15/16.969/15 Δεκ.2017 έγγραφό του ότι υπευθυνο είναι το Υπουργειο Εθνικής Αμυνας για την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης.
Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας  στο οποίο απευθυνθήκαμε κατόπιν,με το Φ.900α/1428//15789/2 Φεβρ.2018/ΥΠΕΘΑ/Γ.Ν.Π/Τ.Κ.Ε μας λέει ότι αρμόδια είναι τα αλλα δύο υπουργεία!!!

Όπως καταλαβαίνετε πολύ καλά η κατάσταση αυτά αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού απέναντι μας μιας και το ένα Υπουργείο παραπέμπει στο άλλο και ως εκ τούτου  θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως μας κάνετε γνωστό εάν προτίθεστε σε συνεργασία με τα άλλα δύο συναρμόδια υπουργεία να   προβείτε στην   παρακάτω νομοθετική ρύθμιση «Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 3865/2010, όπως ισχύει, προστίθεται εδάφιο, από τότε που ίσχυσε , ως εξής:«Αν τα ανωτέρω πρόσωπα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά την οποία ήταν ασφαλισμένα στο ΙΚΑ, είχαν καταβάλει τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, τα καταβληθέντα ποσά για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΑΜ ή στο ΕΤΕΑΜ αποδίδονται στους ίδιους. Εάν τα ανωτέρω ποσά έχουν αποδοθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις που αντικαθίστανται, από το ΕΤΑΜ ή ΕΤΕΑΜ στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, αποδίδονται στους ίδιους από τα Ταμεία αυτά η αλλιώς αναγνωρίζεται επιπλέον χρόνος μετοχικής σχέσης με τα Μετοχικά Ταμεία 5 ετών .»  όπως αναγράφονταν και στο κατατεθέν ΣΝ του Υπ.Οικονομικών της 18/9/2015 το οποίο συνοδευόταν από θετικές εισηγητικές εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου(1η συνεδρίαση Ελεγκτ.Συνεδρίου της 3 Ιουνίου 2015) και την υπ.αριθμ.74/16/2015  Έκθεση του Γεν.Λογιστηρίου του Κράτους ,καθώς και στην Αιτιολογική έκθεση του παραπάνω Σ.Ν με τις υπογραφές όλων των συναρμοδίων Υπουργών(Οικονομικων,Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης και Εθν.Αμυνας), ώστε επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στον εμπαιγμό  που γίνεται σε βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας.

                                          
Με τιμή

Για το Δ.ΣΠαναγιώτου Δημήτριος                                             Καραγιάννης Χαράλαμπος
       Πρόεδρος                                                                    Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.