Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Συντάξεις ειρηνικής περιόδου-Αναγνώριση υπηρεσίας στο διπλάσιο

Από 1-7 2016 η εισφορά θα πάει στο 20% από 6,67% που είναι σήμερα!!!

Υπάρχει ακόμη περιθώριο ενός μήνα περίπου (μέχρι 30-6-2016) για όσους θέλουν να αιτηθούν αναγνώριση χρόνου με το ισχύον μειωμένο ποσοστό, αλλά όσοι θελήσουν να το εκμεταλλευτούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν τελικά δεν γίνει χρήση του αναγνωριζόμενου χρόνου (πχ. 5ετία) οι εισφορές αναγνώρισης δεν επιστρέφονται.
Άρα εντός του επόμενου μήνα θα πρέπει να ζυγίσουν τα υπέρ και τα κατά της ταχύτερης αποστρατείας τους με τη χρήση της 5ετίας και να αποφασίσουν εάν θέλουν πραγματικά να την αναγνωρίσουν.

Για όσους έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας μπροστά τους, πιθανώς να μην είναι επωφελής η αναγνώριση και η χρήση της 5ετίας, καθώς λόγω της μεγάλης διαφοράς μισθού – σύνταξης μάλλον θα θελήσουν να υπηρετήσουν πραγματικά όλα τα χρόνια.

Όσοι όμως έχουν ήδη αποφασίσει να παραιτηθούν νωρίτερα και δεν συμπληρώνουν 35ετία, θα πρέπει να αιτηθούν την αναγνώριση τώρα για να προλάβουν τις μειωμένες εισφορές.
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να αναγνωρίσετε όλη την 5ετία, αλλά όσο χρόνο χρειάζεται για να συμπληρώσετε 35ετία (τα παραπάνω έτη δεν μετρούν έτσι κι αλλιώς ως συντάξιμα).
Πχ. εάν κατά την ημ/νία διαγραφής σας θα έχετε 31,5 πραγματικά έτη, αρκεί να αναγνωρίσετε 3,5 έτη από τη μάχιμη πενταετία.

Για να είναι δυνατή η αναγνώριση της 5ετίας από στρατιωτικό, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να διαθέτει 24,5 έτη πραγματικής υπηρεσίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.