Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Θα μας τρελανετε κυριοι;-To Συντονιστικό των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξκων στον ΥΠΕΘΑ


Θα μας τρελάνετε κύριοι;Αυτά είναι τα προβλήματα των αποστράτων;(έχουν επισημανθεί με κόκκινο)!!!Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;Τελικά δεν έχετε διδαχτεί τίποτα από όσα ταλανίζουν τους αποστράτους την τελευταία 4ετια;Μήπως  όλα αυτά οφείλονται σε "γεροντική άνοια";Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με τα καμώματα σας!!!1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών συναντήθηκε σήμερα την μεσημέρι με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο. Νίκο Δένδια, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού.
2. Το Συντονιστικό συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Επίσης τον ευχαρίστησε για την άμεση πρόσκληση για συνάντηση  και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία.
3. Παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα ακόλουθα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους και τις Ενώσεις τους, σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων:
α. Αποφάσεις του ΣτΕ. Ειδικότερα έγινε μνεία στις άδικες και εξοντωτικές περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα στους αποστράτους, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις και τονίστηκε η απαίτησή μας για πλήρη αναπροσαρμογή των συντάξεων στις συνταξιοδοτικές πράξεις της 31-07-2012 και η επιστροφή των προκυπτόντων αναδρομικών, όπως προβλέπει η υπ. αριθ. 2192/14  απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ.
β. Κατάργηση συνταξιοδοτικών περικοπών με ηλικιακά κριτήρια.
γ. Επαναπροσδιορισμός του επιδόματος θέσης ευθύνης Ταξιάρχων και αντιστοίχων στα 190 ευρώ από 133 ευρώ που είναι τώρα που έχει ως αποτέλεσμα ο Συνταγματάρχης να λαμβάνει μεγαλύτερο επίδομα από τον Ταξίαρχο.
δ. Το μέλλον των τριών Μ.Τ.
ε. Καθιέρωση Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου
στ. Παραθερισμός
ζ. Επανάληψη της εκπομπής «Αρετή και Τόλμη»
η. Να σταματήσει ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός των στελεχών των Ε.Δ. ως ενστόλων
θ. Συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων σε Διοικητικά Συμβούλια και επιτροπές που τους αφορούν, κατόπιν προτάσεων των Ενώσεων.
ι. Αναθεώρηση του Συντάγματος
ια. Αναγνώριση Ν. Διπλωμάτων και Ν. Φυλλαδίων
ιβ. Πρόσκληση των Ενώσεων στην παρακολούθηση της τελικής φάσης των διακλαδικών ασκήσεων.
4. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και επειδή ήταν ενημερωτική, λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του, ο κος Υπουργός δεν έλαβε θέση στα ανωτέρω, θα τα εξετάσει και υποσχέθηκε οτι θα συναντηθεί εκ νέου με το Συντονιστικό.Ακολουθουν καποια σχολια,απο αλλους φορεις,ωστε να μην κατηγορηθουμε οτι μονο ο ΠΣΑΕΜΘ κανει κριτικη στις κινησεις της ΕΑΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.