Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-07-2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
Αρ Αποφασης Ειρηνοδικειου Ορεστιάδος  13/2013 (6-12-2013)
E-mail:   psaemth@yahoo.gr και  psaemth.gr@gmail.comps  Site: www.emth.gr Αναγεννήσεως 184,Ορεστιάδα,ΤΚ 68200 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-07-2014
Με έκπληξη μας  διαβάσαμε σήμερα σε γνωστά blogs ότι «στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, μετέβησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας, ζητώντας να πληροφορηθούν τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αποφάσεων του ΣτΕ για τα ειδικά μισθολόγιά τους και ότι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ένστολων, πρέπει να υπάρξει άμεση επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, ενώ τα αναδρομικά (χωρίς «κούρεμα» στο συνολικό ποσό) μπορούν να δοθούν σε βάθος χρόνου!!»

Δεν εχουν περάσει ουτε 2 εβδομάδες που η Ε.Α.Α.Σ με ανακοινωσή της την10 Ιουλίου 2014 διαβεβαίωνε «Άμεση Επιστροφή στο ακέραιο και εις χρήμα, των παρανόμως κατακρατηθέντων ποσών από τις συντάξεις»!!!

Επειδή όλα αυτά τα δημοσιεύματα ,δημιουργούν στους αποστράτους των ΕΔ δυσφορία και αισθήματα ανασφάλειας  παρακαλείται η ΕΑΑΣ όπως διευκρινήσει τα παρακάτω:
  1.Ηταν παρόντας εκπροσωπος της στην συνάντηση με τον κΧαρδούβελη;
  2.Τελικά η θέση της ΕΑΑΣ είναι να δοθει πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση η αγωνίζεται στο να εφαρμοσθεί αμεσα η αποφαση του ΣτΕ;
 3.Ποιός ο λόγος που δεν υπάρχει μια επισημη ενημέρωση των αποστράτων από την ΕΑΑΣ για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ.Χαρδούβελη;

Καλούμε
Την ΕΑΑΣ να γνωστοποιήσει άμεσα τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ.Υπουργό Οικονομικών,εάν ηταν παρούσα,και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της!!!
                                              Για το Δ.ΣΠαναγιώτου Δημήτριος                                                                 Καραγιάννης Χαράλαμπος
 Πρόεδρος                                                                                           Γεν.Γραμματέας


1 σχόλιο:

 1. Σας παραθετουμε την παρακάτω απάντηση απο την ΕΑΑΣ .


  Κύριοι συνάδελφοι του Π.Σ.Α.ΕΜΘ

  Στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) έχουμε δηλώσει κατηγορηματικά τη θέση μας με την ανακοίνωση της 9ης Ιουλίου 2014, ενώ στο Δελτίο Τύπου μας της 20ης Ιουνίου πως παρακολουθούμε άμεσα τις εξελίξεις, ενημερώνουμε αναλυτικά και υπεύθυνα τα Μέλη μας, τα οποία και καλούμε να μην παρασύρονται από ανεύθυνες κινήσεις εντυπωσιασμού που ενδεχομένως εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

  Κατόπιν αυτών, σας γνωρίζουμε ότι εάν είχαμε οποιαδήποτε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη πόσο μάλιστα με τον Υπουργό των Οικονομικών, θα είχαμε ενημερώσει σχετικά τα Μέλη μας και θα είχαμε κοινοποιήσει τα όποια αποτελέσματα.

  Σας παρακαλούμε να είστε πιο προσεκτικοί στις κρίσεις σας και να μην παρασύρεστε από δημοσιεύματα που φέρουν τον απαράδεκτο προσδιορισμό περί "ένστολων" ή που από ότι φαίνεται αφορά άλλους κλάδους εργαζομένων.

  Παντελής Κράγκαρης
  Ανχης ε.α. - Μέλος Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.  ΣΗΜ.Ο ΠΣΑΕΜΘ παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει απο τις θεσμικές ενώσεις να σταθούν στο υψος των περιστάσεων,που ο θεσμικός του ρόλος απαιτεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.