Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΣΑΕΜΘ ΣΕ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ Ν.Δ

ΠΡΟΣ:κ.Παναγιωτόπουλο Νικόλαο(τομεάρχη Αμυνας ΝΔ)
KOIN.:κ.Αναπλ.Τομεάρχη Εθν.Αμυνας κ.Γκίκα Στέφανο


Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ
Αναγεννήσεως 184
ΤΚ 682 00 Ορεστιάδα

Ορεστιάδα  31 Μαρτ. 2014

ΘΕΜΑ: Θέματα που αφορούν ΕΜΘ ε.α

Αξιότιμοι κύριε Βουλευτα      
Σας υποβάλλουμε τα παρακάτω προβλήματα-αιτήματα των αποστράτων ΕΜΘ καθώς και προτεινόμενες λύσεις:
    1.Αρση της αδικίας με την επιπλέον κράτηση 2% υπερ ΕΛΟΑΣ έπειτα από την εφαρμογής της υπουργ. απόφασης  Φ.952/3/129101/Σ.649/5-4-2013/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ με την οποία  έγινε δεκτή Γνωμοδότηση του Γ΄ Τμήματος του ΝΣΚ, σχετικά με την υποχρέωση καταβολής πρόσθετης εισφοράς 2% από τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) που είχαν καταταγεί μέχρι την 31-12-1992 και αφορά στο διάστημα που υπηρετούσαν ως Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης. !!Η εφαρμογή της Γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ  299/2008 επιλεκτικά από τον Απρίλιο του  2013 και μετά συνιστά διάκριση και κατάφορη αδικία  διότι οι ΕΜΘ κατά το διάστημα που υπηρετούσαν σαν ΟΠΥ κατέβαλλαν κανονικά τις εισφορές που προβλέπονταν από το βαθμό τους υπέρ ΕΛΟΑΣ( όπως φαίνεται από φύλλα μισθοδοσίας, βεβαιώσεις ετήσιων αποδοχών) και τώρα το ταμείο τις χαρακτηρίζει κοινωνικούς πόρους, το οποίο, κατά την γνώμη μας, είναι αντισυνταγματικό διότι παρακρατούνταν χρήματα υπέρ κοινωνικών πόρων ( σύμφωνα με τον ΕΛΟΑΣ)  από την μισθοδοσία μας.
    2.Αρση της αδικίας για την μη καταβολή του εφάπαξ σε ΕΜΘ που αποστρατεύτηκαν προ της συμπλήρωσης 25 ετών πραγματικής στρ. υπηρεσίας ,παρόλο που για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες στρατιωτικών το εφάπαξ δίνεται μετά από 10ετη μετ. σχέση .Oπως μέχρι το 2011 καταβαλλόταν κανονικά το εφάπαξ στους ΕΜΘ που συνταξιοδοτούνταν πριν την συμπλήρωση 25 ετών πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλεται !!Η εφαρμογή της Γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ  63/2011 επιλεκτικά από το 2011 και μετά συνιστά διάκριση και κατάφορη αδικία  σε βάρος των ΕΜΘ έναντι των υπολοίπων κατηγοριών και μάλιστα χωρίς υπουργική απόφαση που να δίνει εντολή  στον ΕΛΟΑΣ για εφαρμογή της.
  3.Να υπάρχει η δυνατότητα σε ΕΜΘ Ανθστες αποστράτους (που έγιναν Ανθστες ε.α με την αποστρατεία τους) και  που δεν τους γίνεται η κράτηση από τα μερίσματα  1% υπέρ ΕΑΑΣ και 3% υπέρ ΝΙΜΙΤΣ, να μπορούν με αίτηση τους στο ΜΤΣ μέσω της ΕΑΑΣ η μεσω ΜΤΣ , να ζητούν την έναρξη των παραπάνω κρατήσεων από τα καταβαλλόμενα μερίσματα τους, ώστε να μπορούν να εγγράφονται στην ΕΑΑΣ ως ΤΑΚΤΙΚΑ μέλη ,και να απολαμβάνουν τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΝΙΜΙΤΣ.
   4.Οι ΕΜΘ κατά το διάστημα των 5 ετών που υπηρετούσαν σαν ΟΠΥ  πλήρωναν κανονικά τις εισφορές όπως οι ομοιόβαθμοι στρατιωτικοί .Με την μεταφορά  του χρόνου ασφάλισης ΙΚΑ στο δημόσια (Ν.3865/2010) (το ποσό που αναλογεί στις εισφορές των εργαζομένων αντί να επιστραφεί σε μας κατατίθεται από το ΙΚΑ υπέρ ΜΤΣ, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την  μετοχική σχέση με το ΜΤΣ, διότι για το διάστημα της πενταετίας δεν απαιτούνταν επιπλέον εισφορές στο ΜΤΣ)  ξαναπληρώνουν εισφορές στο ΜΤΣ για επικουρική ασφάλιση ,παρόλο που το ΜΤΣ δεν παρέχει επικουρική σύνταξη αλλά μέρισμα, χωρίς  αυτές οι εισφορές να επιστραφούν στους ασφαλισμένους η χωρίς να αναγνωριστεί επιπλέον χρόνος μετοχικής σχέσης .

Ο Σύλλογός μας ,σας γνωστοποιεί τα παραπάνω θέματα που απασχολούν τους  ε.α ΕΜΘ , γιατί πέρα από την μεγάλη τιμή να ανήκεις στην  εκλεκτή οικογένεια των Ελλήνων εν αποστρατεία Αξιωματικών-Ανθυπασπιστών, αισθάνεται ότι τα μέλη του, αποτελούν μέρος της μεγάλης οικογένειας των Ε.Δ
Παρακαλείστε κ.Βουλευτά ,σαν τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ  όπως μας γνωρίσετε, προς ενημέρωση των μελών μας ,εάν  το κόμμα της ΝΔ  έχει κάνει ενέργειες επί των παραπάνω και εάν προτίθεται να  προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των  παραπάνω προβλημάτων και  αιτημάτων προς άρση των αδικιών  .

                                     

 Με τιμή                                           Για το ΔΣΟ Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός   Γραμματέας
    Παναγιώτου Δημήτριος                                        Χαράλαμπος Καραγιάννης
              Ανθστης ε.α                                                                        Ανθστης ε.α
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.